Αντιγόνη Κουλουκάκου
Θρεπτική, με λίγες θερμίδες για όλη την ημέρα !
Yλικά:
250 γραμμ. φρέσκα φασολάκια πράσινα
1 αγγούρι
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
Μερικά ραπανάκια
Χοντρό αλάτι
Ελαιόλαδο
Λίγο λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασολάκια για μερικά λεπτά. Μόλις ζεματιστούν και γίνουν al dente, τα στραγγίζουμε και αμέσως τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε την σαλάτα μας. Ρίχνουμε στο μπολ το αγγούρι κομμένο σε ροδέλες, τον τόνο και μερικά ραπανάκια, επίσης κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε χοντρό αλάτι, ελαιόλαδο και χυμό από λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο κολοκυθόσπορο και ηλιόσπορο. Σερβίρεται ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό. Ο καλύτερος τρόπος όμως να την απολαύσετε είναι μαζί με λαλάγγια από τη Μάνη.





